Executive & business coaching - Invest in people, SET FOR SUCCESS

fOGLALJON COACHING IDŐPONTOT!

Executive és busienss coaching. A Coaching, mint vállalati kultúra.

Executive coaching és business coaching az egyéni sikerek, a megelégedettség, motiváltság elérése érdekében személyesen vagy Skype-on.

Szervezeti szinten kialakítjuk a coaching kultúra alapjait a teljesítmény-fokozás, a nagyobb munktársi-, és vevői élmény elérésért.

Az International Coach Federation (ICF) Etikai kódexe és kompetencia rendszere szerint coach-olunk.

Execiutive Coaching, business coaching

A felsővezetői Executive Coaching mellett Business Coaching-gal támogatjuk az egyéni fejlődést annak érdekében, hogy a vállalatok meghatározó munkatársai legjobb képességeikkel szolgálhassák a vállalati küldetések megvalósítását.

Támogatjuk a Önt az igazi eredmények elérését gátló blokkok, elakadások feloldásában, segitünk a hatékony érvelés, prezentáció és tárgyalás kialakitása érdekében, stb. A fókuszban a jövő, a motiváció, a célok elérése állnak.

Konkrét, számszerűsíthető eredményeket ígérünk! Lépjen ki a komfortzónájából, és olyan eredményeket éhet el, melyekről nem is álmodott! Egy pár óra az egész…

Sales-Coaching a bevételnövelésért

Átalakítjuk az érétkesitési csapat működését! Az értékesitési vezetőt, illetve munkatársaikat megtanitjuk arra, hogyan lehetna sales coaching kulturában dolgozva még sikeresebbnek lenni, több megelégedett ügyfelet szerezni.

Az értékesitési vezető nem lesz coach, de 10-15 perces mini coaching-gal képes lesz egy teljesen más szemlélettel, sokkal sikeresebben támogatni munkatársait. Az értékesités csapat kreativitésa felszabadul!

A sales coaching segít az értékesítőknek abban, hogy hatékonyabban tudjanak önállóan dolgozni, valamint, hogy felismerjék az új bevételnövelési lehetőségeket. Mindezt akár egy kétnapos workhop alatt..

Coaching a projektek sikeréért

A projekt-menedzsment eszközrendszerét a coach készségek alkalmazásával szélesítjük már a projektek definiálása során. Az agilis HR kialakitáskor, de a szervezetfejlesztési a változáskezelés, az expanzió esetében az ellenállás kezelése, a „buy-in“ elérése a coaching-gal exponenciálisan hatékonyabb.

Az előrehaladási megbeszélések rövidebbek, a csapatmunka problémamentesebb, az érintettek pontosabban tudják, hogyan  kommunikáljanak egymással nyíltabban, őszintébben, a bizalom légkörében.

A projekt végére coaching kultúrája beépül a szervezeti működésbe, mivel  vezetők képesek lesznek 10-15 perces mini coaching-ot alkalmazva a kialakult kulúrát fenntartani.

REFERENCIÁK

foglaljon coaching időpontot!