hogyan coach-olunk mi?

A megoldásközpontú (Solution Focused), illetve a rövid (Brief) coaching irányzatok állnak közel hozzánk, hiszen valljuk, hogy a ma vezetőjének nincs sok ideje arra, hogy a döntései előtt a lehetőségeit végig gondolja, a nehéz helyzeteket megoldja, így gyorsan szeretne meoldást. Számos esetben a vezető tehát „azonnali“ azaz „quick fix“ jellegű segítségre vágyik. Mi ezt adjuk, természetesen a „tanácsadást“ mellőzve, ICF coach-ként kérdezve.

Az ICF 11 alap kompetenciái jelentik az alapokat, az ICF etikai kódexe pedig útmutatásként szolgál munkánk során. Alkalmazzuk a „GROW“ modellt és a „LAZY“ Coach modellt.

„Coaching = Possibility thinking“

A coaching stílusunkról

Értékesítési és különböző kultúrákon átívelő menedzsment tapasztalataimat és megközelítésemet nem tudom leveztkőni akkor, amikor coach-olok. Bár coach-ként semleges vagyok, elképzelhető, hogy egy-egy beszélgetésből mást hallok meg, mint sok más coach. Specializációm az executive és business coaching.

U

ha még nem volt coach-a...

Hihetetlen tapasztalásban lesz része akkor, amikor a coaching ülésre behozott elakadásáról, leküzdhetetlennek tűnő feladatáról kiderül, milyen könnyen feloldható, vagy éppen megoldható. Azért érdemes coach-ot fogadnia, mert az előrehaladás felgyorsul, kézzel foghatóvá válik, az elért siker okán önbizalma pedig nő. 

c

A nemzetközi minősítésről

Coach partnereimmel együtt az Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) tagjaiként a szövetség által minősített (akkreditált) coach-ok vagyunk. Az ICF magas szintű szakmai követelményeket támaszt tagjaival szemben, független és egységes akkreditációs rendszert üzemeltet és az egész világot átfogó, minősített coach-hálózatot épített ki.

Ábri Judit Ma, MCC mellett coach tanárom és – megtiszteltetés, hogy – együttműködő partnerem az a Dr. Chérie Carter-Scott, PhD, MCC, aki 1974-ben kezdett coach-olni, és mivel első volt a szakmában, mára a “Coaching édesanyja” névvel illetik. www.drcherie.com Ő az, aki számos „Fortune 500” vállalat átalakítási projektjében részt vett, több száz executive, business és life coach-ot képzett MMS Institute coach képző vállalkozásain keresztül az USÁ-ban Amszterdamban, Bangkokban, Hanoiban, és 2017 óta Dubaiban. Dr. Chérie 18 könyvet írt, melyek közül az egyik „New York #1 Best Seller” lett. Büszke vagyok arra, hogy tőlük tanulhattam meg azt, hogy a ”Coach feladata a látszólag lehetetlen megvalósításának támogatása létrehozása” („Making the seemingly impossible happen”) , valamint azt, hogy a coach úgy éljen, hogy méltó legyen arra, hogy támogasson másokat.  

 

Vissza a Coaching aloldalra

Hoygan támogathatjuk Önt? lépjen velünk kapcsolatba!